Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biblioteca Academiei Romane - Filiala Timisoara functioneaza in aceasta cladire eclectica-secesionista ridicata in anul 1891. Reprezinta de fapt fosta casa Welauer, care a fost modificata si transformata in muzeu, pentru a gazdui colectiile Societatii de Istorie si Arheologie, societate fondata in 1872, de Ormos Zsigmond. Ormos a început colectarea obiectelor muzeistice, prin achizitii si donatii. Aceste obiecte au constituit baza societatii de Istorie si Arheologie si mai tarziu a Muzeul Banatului.
In 1882 in calitate de prefect al Comitatului Timis, Ormos Zsigmond a lansat o chemare de subventie pentru cladirea muzeului, cautand sa atraga cat mai multi membri fondatori.
Datorita cresterii numarului de exponate, la data terminarii cladirea a devenit neincapatoare. Din 1941, aici a functionat Biblioteca Comunala, iar din 1953 Biblioteca Academiei. In decursul anilor basoreliefurile au disparut, doar statuia Minerva rezistand timpului.
Biblioteca Academiei Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biblioteca Academiei Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.75699,21.22962
Podul Mihai Viteazul din Timisoara este cunoscut si sub denumirile de "Podul de la Turbina" sau "Podul Morii". Acesta a fost construit in 1909.
In perioada interbelica, podul a avut patru turnuri cu
Palatul episcopal ortodox sarb din Timisoara a fost construit intre anii 1745 – 1748, in Piata Unirii din centrul istoric.
Edificiul a fost ridicat pe timpul episcopului sarb de Timisoara, Gheorgh
Monumentul Sfanta Treime din Timisoara este situat in Piata Unirii din Timisoara, fiind montat aici intre anii 1755 - 1758.
Statuia a fost realizata in atelierele vieneze si celebra incetarea epidemie
Casa Contelui Mercy din Timisoara este situata pe actuala strada Proclamatia de la Timisoara si dateaza din secolul al XVIII-lea.
Cladirea apartine stilului arhitectural neoclasicist, initial fiind
Intre anii 1735-1737, la initiativa contelui Hamilton, presedintele asociatiei si comandantul militar al Banatului s-a construit primul spital si prima farmacie din oras.
La terminare, spitalul a fo
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.