Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica romano-catolica Sf. Anton de Padova a fost construita intre anii 1902-1904. Este un edificiu monumental cu o inaltime de 56 m, construit pe locul Bisericii Minorita, dupa planurile arhitectului Emil Tabacovics.
Lacasul de cult este realizat in stil eclectic, purtand elemente ale stilurilor clasicist, baroc si renascentist.
Intrarea principală este boltita cu coloane, iar deasupra portii se afla copia celebrei opere a lui Michelangelo "Pieta".
Pictura altarului din marmura alba este inspirata din viata Sfantului Anton de Padova. Orga bisericii, cu o acustica deosebită, are 40 de registre cu 1200 de tuburi fonice. Slujbele sunt tinute in limbile maghiara, germana si romana.
Biserica romano - catolica Sf. Anton de Padova Arad este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica romano - catolica Sf. Anton de Padova Arad
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Arad
Coordonate GPS: 46.17237,21.31521
Pentru vizitatorii orasului Arad, unul din edificiile cele mai interesante este cladirea teatrului vechi, care dainuie in centru orasului de circa 180 de ani. Aceasta cladire trebuie socotita drept pr
In interiorul bazei se gaseste cea mai moderna piscina din oras, cu o dimensiune de 22/9 m si adancime cuprinsa intre 1,20 m si 1,80 m. Incaperea piscinei este termostata la 30 grade, iar piscina are
Sinagoga Neologa din Arad se afla pe strada Tribunul Dobra si este un lacas de cult evreiesc, construit in perioada 1827-1834, in stil grec, toscan.
Ca urmare a cresterii comunitatii evreiesti in Ara
Manastirea a fost ridicata in anii 1760-1762 de catre episcopul Sinesie Jivanovici (1751-1768), pentru vesnica sa pomenire si pentru a fi folosita de urmasii sai in scaunul episcopal al Aradului.
Man
Manastirea Bezdin se afla la 36 km vest de Arad si este una dintre putinele manastiri ortodoxe sarbe din Romania ce se mai pastreaza astazi, datand din 1539.
Manastirea Bezdin a fost mandria comunita
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.